Parempi purenta
Puuttuvat hampaat heikentävät hampaiston toimivuutta ja vaikuttavat siten elämänlaatuun. Hammaspuutokset voivat vaikeuttaa pureskelua, aiheuttaa purennan epätasapainoa, lisätä hampaiden kulumista ja tuoda esteettisiä haasteita.
Hammasimplantin rakenne
Hammasimplanteilla eli keinojuurilla on korvattu puuttuvia hampaita jo vuosikymmenten ajan. Hammasimplantilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Hammasimplantti on titaanista valmistettu ruuvi, mikä kiinnittyy leukaluuhun. Implanttiin kiinnitetään näkyvä hammas, posliinipintainen kruunuosa. Implantti koostu siis kolmesta osasta: implanttiruuvista, keraamisesta kruunusta ja edellä mainittujen osien yhdistävästä jatkeesta. Hammasimplantti näyttää ja tuntuu samalta kuin oma hammas. Hyvin hoidettuna hammasimplantti kestää suussa läpi eliniän ja menetelmänä se soveltuu lähes kaikille.
Hammasimplantti terveeseen suuhun
Aloita varaamalla aika maksuttomaan implanttiarviointiin. Hoito alkaa suun ja hampaiden tarkastuksella ja röntgenkuvantamisella. Ennen hammasimplanttihoitoa suun ja hampaiden infektiot, kuten ientulehdus tulee olla hoidettu ja yleisterveyden sekä suun omahoidon on oltava riittävä. Tupakointi tai tietyt yleisterveydelliset syyt, kuten huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes voivat estää hoidon toteuttamisen.
Hammasimplanttihoidon edellytyksenä on terve suu ja hampaisto sekä riittävä luun määrä. Jos alueella ei ole riittävästi omaa luuta, voidaan sitä lisätä käyttämällä keinoaineita tai luusiirteitä. Hoidon kokonaiskustannukset määritellään hammaslääkärin tekemän yksilöllisen hoitosuunnitelmaan perustuen.
Hammasimplantin omahoito
Hammasimplanttia hoidetaan, kuten omiakin hampaita. Ammattilaiset opastavat soveltuvien omahoitovälineiden valintaan. Hampaiston vuositarkastukset, säännöllinen ammattimainen hammaskiven poisto ja hyvin toteutettu omahoito ovat tärkeitä ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä suun terveyden ylläpitämiseksi.
Lue lisää MyBite.